mercun

Bulan ramadhan bulan yang mulia.Marilah kita beramai-ramai melakukan perkara yang berfaedah ketika bulan puasa ni.Baru hari keempat puasa,dah banyak bunyi mercun berdetam-dentum!! mengacau orang nak solat terawih je!!
tapi yang seronoknya,bila kita yang bermain memang happy gila.Main mercun ni dah boleh jadi mainan tradisional orang malaysia dah.pelbagai mercun yang ada seperti,mercun papan,naga,gasing,thunderclap,dush,mancis.

p/s:kalau dah main jangan lupa bagi lah sikit kat asyraf.com mercun tu.
hati-hati ketika bermain dan jangan lupa puasa!!




post signature


Komen anda amat dihargai untuk membaiki mutu blog ini. Terima kasih.

8 komen:

kembara™ said...

salam..ish..main mercun tu membazir je,kalau dah membazir itukan amalan syaitan,bila dah jadik amalan syaitan,hukumnya??HARAM dik...janganlah kita menjadi syaitan di bulan yang mana syaitan semuanya dibelenggu..:D..papepun,selamat menjalani ibadat puasa..jangan ponteng puase ye..hhihi

A.I.N.U.L said...

ni lah lelaki. ske sgt main mercun .

~@cap~1995 said...

kembara:yer ke....tapi....saya main yg kwn saya nye...hehe.xmembazir...kwn saya yg membazir..he3

ainul:biase lah hobi dibulan puase..

Angelosanora said...

main mercun memang lah best kan. meriah hidup. hu hu pengalaman yang tak dapat di lupakan tapi mengapa mercun tak leh main lagi sekarang..... hu hu... membazir ala sikit je untuk kepuasan . telinga dan jiwa jgnlah kuar duit banyak banyak sgt betul tak.....

~@cap~1995 said...

Angelosanora:mmg xmembazir..tapi skang mercun dh mahal...and lagi satu mercun bahaye:)

fieyna_daFFi94 said...

ish3....
bahaya mercun tuh...
baek2 acap...
kang xbley raya baru taw.... =P
hurmmm...
pe2 pown...selamat berpuasa ea... ;)

~@cap~1995 said...

fieyna:thank comment....hehe...acap tgk je....main nk...tapi xder sape nk sponser...hehe...selamat pose jugak

::AnEp:: said...

pergh..nk bli mercun byk..huhuleh men...besau cmni pon nk men mercun lg ker??huhu

 

Copyright @ 2009/10 asyraf.com: mercun | Original Template: Blogger | Modified By ASYRAF1995 dan ien | Resolution: 1024x768 | Best View: Google Chrome | Top