buat blog di blogspot


1. Buka laman www.blogger.com
2. Login ke Blogspot menggunakan alamat email anda.
(anda boleh menggunakan email apa je termasuk yahoo, hotmail dan lain-lain)

3. Jika anda tidak mempunyai alamat email, sila daftar di
Gmail.
4. Isi maklumat yang diminta.
5. Namakan blog anda.
6. Pilih template yang anda suka.
7. Blog anda berjaya dibina, untuk memulakan catatan, klik mulakan pemblogan.

8. Anda akan menjumpai halaman seperti gambar di bawah dan tulis catatan anda.
9. Dah siap mencatat, klik 'Terbitkan Catatan' dan anda akan dipaparkan halaman seperti gambar di bawah, selepas tu klik 'Dalam Tetingkap Baru' untuk view blog anda.
10. Lihat contoh blog yang baru dibina, tajuk blog anda akan dipaparkan pada bahagian header dan url blog anda pada address bar

kredit to: daus

post signature


Komen anda amat dihargai untuk membaiki mutu blog ini. Terima kasih.

3 komen:

D@U$™ said...

kalo ye pun nk copy tutorial, kat bhg kredit tu, ltk la link aku sekali... hehehe

ainuddin.com said...

peh siap ade ajar buat blog...bgs2

~@cap~1995 said...

daus:kene letak ker???letak nama cukuplah..semua org dh kenal ko.

ainuddin.com:mmg bagus..hehhe

 

Copyright @ 2009/10 asyraf.com: buat blog di blogspot | Original Template: Blogger | Modified By ASYRAF1995 dan ien | Resolution: 1024x768 | Best View: Google Chrome | Top